Kvaszinger Pince
A hagyományokat és a természet értékeit megőrizve, modern technológiát alkalmazva, egyedi ízvilágú borokat készítünk elérhető áron Tokaj-hegyalján.
A Kvaszinger család már négy generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal Tokaj-Hegyalján. Elődjeik az 1800-as évek elején érkeztek az országba a volt Poroszország területéről. Az első Kvaszinger, aki a Tokaji borvidékre költözött, az Olaszliszka határához tartozó Meszes majorban, Vay báró intézőjeként irányította a báró szőlőterületeinek munkálatait.
Ő vásárolta meg a családi birtok gerincét képező Hatalos-dűlőt, mely terület azóta is kiemelkedő minőségű borokat ad számukra. Jelenleg ifj. Kvaszinger László folytatja a családi hagyományt, irányítja a családi vállalkozást Olaszliszkán és készíti az ízletes tokaji borokat.
Családi gazdaságunk mérete több, mint 10,5 hektár, évente előállított palackszámunk pedig meghaladja az 50 000-et. Fő termesztett fajtánk a Furmint, de Sárgamuskotály és Hárslevelű ültetvényekkel is rendelkezünk.
Filozófiánk
Borprofilunk egyidejűleg két különböző irányt képvisel; míg a reduktív technológiával készülő száraz boraink a modern ízlés gyümölcsös, citrusos aromatikájú könnyedségét, addig édes boraink a tokaji borvidék hagyományok iránti szeretetét és kifinomult eleganciáját hordozzák magukban. Fontos számunkra, hogy hozzájáruljunk a világörökség részét képező természeti kincsünk, Tokaj-Hegyalja értékeinek megörzéséhez, valamint a tradicionális borkészítés és fogyasztás kultúrájának fenntartásához. Bízunk abban, hogy közelebbről megismertethetjük az egyik legnagyszerűbb magyar borvidék értékes gyümölcseit mind a már hozzáértő, mind az új borkedvelőkkel, s hogy közben felejthetetlen élményeket is ajándékozhatunk.
3
termék
1
3